Thursday, May 28, 2015

PB Wonders Day : 7 things you need to know about this event

Nak tengok tak transformasi 12 orang terpilih untuk REAL Make Over?
These are some of them!
So GLAM presents you...
 
PB WONDERS DAY!
 
7 INTERESTING things we have during the PB WONDERS DAY

#1 Tips Kurus

Yeah, say GOODBYE to Perut Buncit!

 
#2 Got to learn Simple Exercise from our top Coach Farazul Ramli

You can read my previous entry on our boot camp with this coach. He was really good; even was a coach to Lissa Surihani before.

#3 Free Healthy Lunch
Interesting food kan? Sesuai sangat dgn theme diet. This lunch box will be provided to you by healthy.lunchbox for FREE!!

#4 Live Testimonial
Witness the transformation, dengarkan tips Top 12 contestants kurus dalam tempoh masa terdekat dan secara selamat & sihat.

#5 FREE Door Gift

#6 Chance to Win Premium Beautiful Elegance
pb wonders day lucky draw
Grand prize is PB Elegance uols!!

#7 Lots and lots of other lucky draw presents

So what are you waiting for?

Text me now and grab FREE Tickets.

Seats are very limited tau

Text me at 017-6511966

See ya on #PBWondersDay!

xoxo,
Airin

Monday, May 25, 2015

Project Duit Raya : Persediaan Hari Raya

Dalam sedar atau tidak, bulan puasa is just around the corner.
Mesti dah terfikir persediaan untuk hari raya nanti? Untuk yang masih bujang, mesti terpikey baju raya dan extra duit poket untuk bagi pada anak2 saudara dan jugak ayah ibu di kampung.
And of course untuk yang dah berkeluarga, belanja makin besar.

Okay, let's list them out ye :

1. Baju Raya
Sepasang memang x cukup, selalunya mesti 2-3 pasang seorang. Macam mana kalau ada anak 2-3 orang.
Kalau sepasang paling murah rasanya bolah dapat around RM50, if 3 pasang RM150. if 4 orang? RM150 x 4 = RM600

2. Duit Raya
Balik kampong, first mesti sediakan duit raya untuk mak & ayah.
sorang RM200? cukup ke?
anak2 saudara? sorang RM1 ada lagi ke yg bagi mcm tu? erm... at least RM2-RM5 per person untuk yg x rapat. If anak saudara yg rapat, at least RM10-RM50 each

3. Kuih Raya
Kuih raya untuk rumah sendiri, untuk rumah parents, untuk rumah mertua.
sebalang RM30-50 kan. nak beli at least 10 baling total. minimum dah tu.

4. Duit Minyak & Tol
If kampong dekat mcm iols ke Nilai je, memang RM50 pergi balik lepas.
Tapi kalau nak balik rumah mertua, mcm kat Johor, RM300-400 mesti dah get ready.

Tu belum masuk lagi bende2 lain mcm nak tukar langsir lah, nak cat rumah la, nak tukar perabot?
yg tu kira sendiri ye, sbb like myself, I don't do that. hehe

Ada orang cakap, biar berbelanja bersederhana. Betul, agree sangat. Tapi mungkin untuk diri sendiri kita boleh control or sekat, but untuk anak2? ibu ayah?
 
So sempena nak dekat puasa and prepare for raya ni, how bout making some extra money. Ada orang, bulan puasa lah, mula amik tempahan kuih raya, jahit baju. for me, yg memang xde bakat dlm both baking and sewing, memang amik peluang all out selling out set kurus bajet yg paling bagus untuk prep perut di bulan ramadhan.
Selain dari prepare perut untuk tahan lapar, boleh jugak prep badan untuk nampak lebih langsing dan menawan!
Uols pun boleh tau! sambil consume untuk diri sendiri, boleh jugak promote utk kawan2 & family members.

Nak tahu mcmn?

Boleh text me 017-6511966

Modal? sangat2 flexible tau. rendah + mudah sangat nak berniaga Set Kurus Bajet ni.


What are you waiting for? Low risk, long term benefits.

Contact me to start today!

xoxo,
Airin

Thursday, May 21, 2015

Cara Makan Set Kurus Bajet

Dah order Set Kurus Bajet tapi tak tahu macamana nak consume dengan cara yang betul?

Set Kurus Bajet ada Mineral Coffee, Garlic Tablet dan BV Alfalfa.

Cara makan set kurus bajet? sangat mudah sebab boleh adapt dalam daily food routine je.

mineral coffee, garlic, bv alfalfa drink

Here it is :

Morning breakfast
1 sachet Mineral Coffee
2 biji garlic tablet

Petang 5 pm
1 sachet Mineral Coffee

Sebelum tidur
2 biji garlic tablet

Untuk BV Alfalfa drink, bancuh siap2 2 sudu for 500 ml air per bottle. Take 2 botol air per day, whole day.

Senang kan? coffee rasa sedap; garlic tablet tu kecik, tak susah nak telan; bv alfalfa plak takde rasa pelik, mcm minum air cincau tawar je. my kids pun boleh minum.


Cara makan set kurus bajet

If consistently hari2 buat mcm ni, insyaAllah berat akan turun. Sebab automatically rasa kenyang and makan pun confirm small portion  je.

Good luck!

xoxo,
Airin

Wednesday, May 20, 2015

Trip to Pulau Aman : Mencari Mee Udang

Well, who know where is Pulau Aman? Do you know that there is delicious Mee Udang there?

We've got a chance last weekend during our trip to Penang to visit Pulau Aman. Thanks to our friend Eida Idris, local in Penang who brought us there.

How to get to Pulau Aman?
If you are from Plus highway, take exit Tambun (which is before Juru Exit). Then just follow the signboard to Jeti Bukit Kawan. Once there, you can park your car at the Komplek Jeti Batu Kawan with RM2 per entry.
Parking Ticket at Jeti Batu Kawan
 Then proceed to the jeti and buy boat ticket. RM6 for adult and RM4 for kids.
 
Kat Jeti ni, memang ada cafĂ© and orang jual2. So if bawa kids tu, get ready je la nak kena paw. lol! 
Right before the jeti
Then just jalan straight ke jeti. 
 
 
The kids memang super excited nak naik boat.
 
Thanks Eida bawa kami jalan2 kat sini. If Eida tak inform, confirm takkan sampai.
Selfie dulu before naik boat
 
In the boat!
 
Husband mula2 taknak pegi, sbb I know dia mcm a bit scary naik boat. tapi lepas tu, paling excited.
 
Dah sampai!
 
This time abang Fariz joined us. Tanak ikut mak dia balik KL earlier.
 
Dari jeti tu, jalan about 200 m to Restoran Terapung Pulau Aman
 
Dah sampai.
 
Sebab weol sampai during peak hours lunch time, terpaksa lah tunggu sekejap for table kosong.
 
See, Mee Udang Istimewa hokay!
 
View from Restoran Terapung
 
How to order? Only yang listed dalam menu ni je.
If nak makan selain dari nie, mcm ketam or fresh udang ke, kena amik kat nelayan yang baru turun laut.
Can refer to earlier post HERE
 
Mee Udang memang sedap!
 
 
Habis makan, kami jalan2 nearby kat Pulau Aman ni.
Heard that kat sini tempat orang buat belacan & ikan kering.
 
Thanks abg Fariz tolong snap kan pic kami :)
 
Time to go home.
 
Berani sangat Lissa duduk paling depan. mentang2 ada geng
 
Tengok rambut masing2! angina memang kuat
 
 
Abang Fariz pun excited dok depan skali

Afterall, the trip to Pulau Aman memang best.
If nak rasa adventure makan mee udang, highly recommended sangat pergi visit to Pulau Aman.
Definitely gonna come back again next time.

xoxo,
Airin

Tuesday, May 19, 2015

Harga Premium Beautiful Corset

Hye All

Ramai yang dah tengok banyak Testimony Premium Beautiful Corset and rasa terbakar tengok perubahan diorang kan?
Yang missed the entries, boleh click link kat bawah nie ye :
Latest Testimony Premium Beautiful
8 lagi Testimony Premium Beautiful Corset


So untuk you ols yang rasa terbakar, hangus, hangit nak jugak achieve ape yang testimonies Premium Beautiful dapat, mesti nak tahu harga Premium Beautiful kan?

First of all, Premium Beautiful ada 3 pieces, Long Bra, Long Girdle & Waist Nipper. Setiap piece ada size tertentu ikut body shape and measurement setiap orang.
So untuk tentukan harga premium beautiful corset, kita kena ukur dan dapatkan measurement untuk setiap piece.

Macamana nak tahu ukuran and detail measurement?

Make sure ukuran dalam centimeter ye
Once dah ukur, you contact me, as your Premium Beautiful Expert, I can advice you the correct size.

Tak perlu pening2 nak tentukan size sendiri, let me assist you :)
Sebab if salah ukur size, nanti corset yang you dapat confirm tak selesa pakai. either kecik and ketat or longgar & definitely tak berkesan

Once dah tahu size, dari situlah tahu harga Premium Beautiful corset untuk setiap piece.

Don't worry, Premium beautiful ada banyak method untuk payment.

Payment Method 1 :  by Cash - highly recommended sebab nanti boleh dapat CASH REBATE RM150 and additional discount

Payment Method 2 : by Credit Card - Ada banyak credit card terpilih untuk dapat 0% interest for installment

Payment Method 3 : by Aeon Credit - For this, monthly installment serendah RM100 per month tau!

So, tunggu apa lagi, Premium Beautiful Corset bukan sahaja untuk kecantikan luaran, tapi untuk kesihatan dalaman.

contact me, your Premium Beautiful Expert at 017-6511966

xoxo,
Airin

Monday, May 18, 2015

8 lagi testimoni Premium Beautiful Corset

Hye All

Before this I did share with you testimonies from our Geng Diet The Diamond Circle after consistently using Premium Beautiful Corset. If ada yang tak sempat baca, boleh klik sini ye : Testimony Premium Beautiful

Today gonna share with you more on the testimonies.

Are you ready?

Here we go!

First testimony dari our bff, mom of two, DDM Ain from Johor.
Read again : MOM of TWO!
 
This picture showed the difference of two moms.
Tengok picture tengah tu, gambar masa trip to Seoul Korea in September 2013.
And yg kiri kanan tu transformation after consistently pakai Premium Beautiful corset.
sangat sangat berbeza kan??
 
Nie memang ultimate transformation.
Pix belah kiri tu masa syikin sebelum pregnant lagi. Berat 75 kg.
Pix on the right after bersalin dan berpantang dengan Premium Beautiful Corset. Berat syikin after bersalin anak ke-3 lebih ringan dari before bersalin ye.
untungnya berpantang dengan PB corset. Berat lebih cepat turun.
 
This one also a mom yang after bersalin, dalam pantang terus pakai premium beautiful corset.
turun berat badan sampai 12 kg!
 
This business partner pun turun lebih 14 kg with Premium Beautiful corset
 
Kak Siti ni dah berumur mid 40s dah.
Dia amalkan pakai Premium Beautiful corset more focus on kesihatan dalaman.
At her age, memang sangat penting untuk jaga kesihatan. Now turun another 4 kg!
 
Our leader and founder of The Diamond Circle, CDM Shaliza.
memang banyak berbeza after dia pakai Premium Beautiful corset, amalkan Set Kurus Bajet and consistently jaga pemakanan sihat. Now dah turun berat badan and lebih confident.
 
Last but not least, my beautiful business partner, Emilita Nazlina.
Guess umur Emi berapa?
This year 38 years old dah tau! Nampak macam anak dara kan? tapi she is a mom of three.
Right after bersalin anak ke-3, emi terus pakai corset semasa dalam pantang.
Now kawan2 sebaya emi jeles tengok perubahan emi.
Lebih cantik, lebih slim and of course Nampak lebih muda!
So, there you go!
Compilation of Premium Beautiful Corset from our team.
Banyakkan?

If anyone ada questions, feel free to contact me 017-6511966.

Now ada rebate RM150 and extra discount RMxxx tau!
Based on first come first serve kay!

xoxo,
Airin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...