Friday, May 20, 2011

Outing During Pantang?

Aha! On my 24th day of my confinement, we went out to Sunway Pyramid. Yes, i know, some people said i should have stay at home. No, it wasnt intentional. I was supposed to return Maxis Broadband that was sent out to me earlier within 7 days, or else i would be charged for the slowest internet line ever! There, my answer, or could i say, my excuse..hehehe.
We had lunch at..of course..one of my fav restaurant..Papa John ;)
sedapnye..she did enjoy cheese stick wif marinara sauce

the love of my life - thanks babe for the treat ;)

Posed wif abah

Posed wif mama

smile..

or not?

Mama's pizza. yummy!

Abah's cheese sticks and Chicken wings

Mama's Latte & Abah's F&N Strawberry

yummy!
Talking about going out before 'habis hari', when i was waiting for my turn at Maxis, this one makcik looked at baby Hanie and asked me,"berapa bulan ni?". and i answered dgn selambernye.."3 minggu, cik". she was surprised! i know looking at the look on her face. then she looked at me, atas bawah.. luckily that time, i could say, saved by the bell, when my number was up! hmm.. maybe what was going through her mind was, kalau aku zaman dulu, jgn haraplah boleh keluar rumah, nak2 lagi pegi sunway pyramid! hehe.. nasibla makcik...
Oh, talking about my Project during my confinement leave.. i just started last 2 weeks, and really pushing it tru this week.. i managed to collect more than 10 bottles (and counting).

just filled up one-fifth of my freezer..
tak bleh lagi nak minta deep freezer from my hubby :)
During Wesak Day, I received a visit from my friend, Nadila. Such lovely kids she has..Qistina, Mirza and baby Mikael. we did some catching up, tho a lot to talk about with such a lil time. 
Some of updated pix from baby hanie..
on her 1st month age

Kakak Lissa and Baby Hanie

Kakak Lissa pura2 baik dgn adik

Ha, terkantoi plak! eish eish
Ok, enuff updates from me.. byk sgt membebel after quite some times not updating this blog. Have a great weekend!
xoxo

9 comments:

~dila~ said...

firstly nak share ngan ko, aku pun curik2 kuar gi jusco on my 25th of berpantang... tapi tak berani nak citer kat blog coz nanti adik aku bgtau kat mak aku.. kantoi plak aku nanti cam si lissa tuh... heheheh

kedua,aku pun tgh bersungguh2 mengumpul stok susu maka mari laa kita bersama2 memenuhkan freezer dgn eskrem terbaaeekkk dlm donia ;)

ketiga, makanan ko tuh nampak sedap.. nanti gi sunway pyramid nak cuba gak laa....

keempat, nanti bila2 kita jumpa2 lagi tau... borak2 and bg semangat to each other utk bf anak exclusively

kelima, eh... dah lah tu... baik aku buat entry jer terus.. hahaha

MOMMY NADIA said...

hehe..berpantang jauh dr org tua mmg mcm ni kan..asyik nk ngelat..
Nadia after 44 days br g shopp' complex,tu pun sb malas nak ngangkut bnyk brg,ape2 teringin hubby pergi beli..syiok!

eh Lissa tarik tgn Hanie ke tu?mcm Lissa n Hanie?
Taksempat lagik nk g tgk Airin..next week nadia naik jap ek..;)

MOMMY NADIA said...

owh ye..caiyok!!keep on pumping bebeh!!

man2menn said...

wahh..impress..comel la puteri2 abah ni..

airin diana said...

Dila:
1stly, eish2..rupanye sama la kita ek? tp aku ade alasan kukuh lagi munsarawak tau! ;)

2ndly, meh2 kite mengumpul. jimat duit sbnrnye.tak yah pening kepala bile tiba2 susu anak dah abih. nak kena gi beli..or tunggu sale..hehe

3rdly, try la Papa John. taste better than Pizza Hut. even cheaper tau! then pizza dia fresh. bile kita order, baru dia tebar..huhu

4thly, mesti tau jumpa lg. aritu x brp puas nak borak. nak plak mak aku ade. aku mcm segan plak..hehe

5thly,pegila buat entry lagi. aku suka baca tau. lawak spontan. hahaha

airin diana said...

Nadia:
Sebenarnye takde la jauh sgt. mak airin ade jeik kat umah. tp dia x kisah sgt. siap kata ok lagi mkn udang la, seafood la. airin plak yg tak berani nak makan. hehe..maybe org tua tu apply to nenek2 kita kot.yg pure lagi ajaran pantang nye.
hubby tukang beli? tu sudah semestinya, esp kalu brg2 dapur. order jeik. tau2 je dah ade kat dapur ;) terbaeek!
Aah la nadia. Lissa suka tul tarik tgn Hanie, or kaki. slalu sgt mitten Hanie tercabut.
Nadia pumping caner? byk dah stock?

airin diana said...

man2menn aka mr hubby:
puteri yg mana tu? puteri ke permaisuri? uhuk2

Nur Raihana Abd Rahim said...

3 minggu bersalin dah jalan2?nti dah tua sakit baru tau..hehehe

airin diana said...

alamak.hehe.sbnrnye tpaksa masa tu.bkn jln2 sgt pun.hihi..arap2 tua nanti xsakt2 la.my mom pun ade ckp mcm tu gk.badan kita xkuat lg kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...